marți, 19 decembrie 2017

Moștenitoarea Tronului, Margareta

Un răspuns  celor ce m-au întrebat dacă promovez în continuare  ideea de monarhie ,,expirată” în republica noastră democratizată atât de ,,original”

Stricta și personala mea opinie(cât de puțin importă ea). Nu privesc deloc cu fatalitate  destinul Casei Regale după moartea Regelui Mihai Întâiul. Dar, e cu neputință să omiți realitatea româneacă   ajunsă la un nivel general atât de jos și de nesuportat, ce nu face bine nimănui, cu atât mai mult copiilor noștri. Omul de rând în România nu mai are nici o valoare, e doar un număr admis sau șters. Dreptul la viață, viața nu e respectată nici în cele mai mici sau vitale amănunte. Țara se transformă pe zi ce trece într-un lagăr masiv de exterminare.  Toate însă cu concursul semenilor noștri. De la un colet a cărui expediere ai plătit-o dar tot nu ajunge la destinație din varii blocaje și-ți macină timpul cu absurdul, la drumurile promise în campanii electorale dar care nu apar și mănîncă energie, stres, nervi și viață (cum e exemplul Cluj-Florești-Cluj), servicii medicale proaste și plătite gras la cabinete private, nu mai vorbesc de sistemul de sănătate de stat unde e lumea lui ,,Doamne ferește” dacă nu ai cunoștințe, învățământ gonflat dar fără educație reală, dispreț pentru munca de jos, funcționalitatea familiei strivită din toate părțile de atâtea presiuni, hrană de proastă calitate etc., etc. În România se moare masiv, lent și urâțit. Se trăiește prost, nevrotic și se pierde timpul cu mizerii. 
Nu se poate conduce serios o țară cu pancarde fluturate prin Parlament și cu un discurs atât de jos. Ceartă politică remunerată și nimic altceva constructiv. Dacă parlamentarii nu se respectă ei între ei chiar dacă sunt de culori doctrinare diferite și au opinii separate, ce să aștepți de la cetățeni? Deschizi televizorul și ți se acrește, ți se face silă de această perpetuă telenovelă politicianistă. E o crimă masivă această stare de anomie care s-a instalat deja ca efect și consecință.
Principesa Margareta e frumoasă din toate punctele de vedere și e atât de bine construită ca om și caracter. Îmi place foarte mult. Dar dacă cel cu simțul datoriei,  marele Rege Carol I, bărbat de stat asumat,  schița cu tristețe mare într-o scrisoare către sora sa, Maria de Flandra: ,,Țara este tot mai greu de guvernat, căci sunt prea multe interese în joc și multe facțiuni”, ce să mai spunem de fresca politică a țării de azi?  O posibilă regină ar fi... devorată. Nu-i poți pune în cârcă toate paradoxurile acumulate și cumulate. Nu poate fi ignorat și aspectul flagelului misogin variat, instalat adânc în toată fibra structurală a societății românești. În sensul acesta, mai de plîns este să vezi cum însăși femeile întrețin implicit sau explicit  această stare/patologie firește incorectă spiritual, ontologic; mediul bisericesc- cu puține excepții, preoți, duhovnici, ierarhi;  în  cultură de muuulți intelectuali ,,rafinați”. Dar iată că și la acest aspect Regele Mihai a dat o lecție și a avut o ,,așezare” rațională sănătoasă. S-a lăsat înconjurat, a avut în proximitatea sa două femei adevărate și de ispravă al căror sfat și suținere jertfelnică permanentă a contat atât de frumos în rodirea vieții și angajamentului lui: Regina-mamă Elena și Regina neîncoronată Ana.  Să nu omitem aportul de start al Reginei Maria-bunica Regelui Mihai, suportul mătușii sale, Principesa Ileana devenită monahie și, de ce nu, al Margaretei(în care Regele a investit încredere), moștenitoarea tronului, dar... și a destinului tragic  al Neamului românesc.

P.S. Zilele acestea am înțeles mai bine de ce președintele țării a trebuit să fie domnul Iohannis...; e lesne, a știut cel mai bine cum să se comporte practic și să respecte un rege memorabil dintre toți președinții vehiculați până acum de la Revoluția din 89. În fond, a respectat un popor.

Dumnezeu să ne ajute!

Scrisoare de mulțumire adresată românilor
preluată de pe site-ul Casei Regale a României



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.